jueves, 13 de noviembre de 2008

Encuentro con Starhawk en Barcelona, 5 diciembre 2008

UNA TROBADA AMB STARHAWK:
ACTIVISME I ESPIRITUALITAT


Dia: 5/12/2008, a les 18:00 h., a la Sala La Cuina (entrada lliure)
Espai Francesca Bonnemaison, St. Pere més Baix 7, Barcelona


Starhawk és una de les veus, avui més respectades, en el món de l’espiritualitat basada en la Terra. També és ben coneguda com activista i organitzadora dins del moviment per a la justícia global. Els seus treballs i escrits han servit d’inspiració a moltes persones per passar a l’acció.
Ella és l’autora o la coautora de deu llibres, entre ells The Spiral Dance: A Rebirth of the Ancient Religion of the Great Goddess (considerat el text bàsic essencial pel moviment del neopaganisme) i la novel·la ecotopiana, avui considerada un clàssic, The Five Sacred Thing. El seu darrer llibre és The Earth Path: Grounding Your Spirit in the Rhythms of Nature.

El seu treball ha estat traduït a nombrosos idiomes (però no al català). Els seus assajos són reproduïts arreu del món i han estat inclosos en nombroses obres antològiques. Els escrits de Starhawk influencien i ha estat referenciats per centenars d’autors, citats en revistes, premsa acadèmica i comercial, i fins i tot en calendaris. El seus llibres són sovint en el currículums d’estudis universitaris. Spiral Dance ha estat contínuament reeditada durant vint-i-cinc anys i ha estat revisada dues vegades i l’any 1999, HarperSanFrancisco va publicar la seva vintena edició.

Truth or Dare: Encounters with Power, Authority, and Mystery va guanyar el Premi Media Alliance Meritorius Achievement per obres de no ficció de l’any 1988. La primera novel·la de Starhawk, The Fifth Sacred Thing, va guanyar el Premi Lambda per la millor obra de ciència ficció gai i lèsbica de l’any 1994. Molts dels seus millors assajos polítics –acreditats per ajudar a l’autodefinició del moviment per a la justícia global – estan aplegats en el seu llibre Webs of Power: Notes for the Global Uprising. A la book Expo America 2003, Webs of Power va guanyar el Premi Nautilus.

Starhawk és potser més coneguda com una eloqüent pionera en el renaixement de l’espiritualitat basada en la Terra i la religió de la Deessa. Ella és cofundadora de Reclaiming, una branca activista de la religió Pagana moderna i continua treballant estretament amb la comunitat Reclaiming (www.reclaiming.org). Starhawk ha fet de consultora i ha contribuït en la trilogia fílmica coneguda com sèrie de la Espiritualitat de les Dones, dirigida per Donna Read: Goddess Remembered, The Burning Times i Full Circle. Recentment, Starhawk i Donna Read han creat la seva pròpia empresa de cine, Belili Productions (www.belili.org). La seva primera producció és Signs out of Time (2004), un documental sobre la vida de l’arqueòloga Marija Gimbutas, l’erudita que va fer grans descobriments sobre les cultures de la Deessa de la Vella Europa.
Starhawk i Donna ara estan treballant en el seu proper film, una introducció a la permacultura.

Starhawk és una veterana dels moviments progressistes, des dels moviments contra la guerra fins els moviments contra l’energia nuclear, i està profundament implicada en portar les tècniques i el poder creatiu de la espiritualitat a l’activisme polític. Conjuntament amb Penny Livingston-Stark i Erik Ohlsen, ensenyen els EAT – Earth Activist Trainings, seminaris intensius que combinen el disseny permacultural, l’organització política i l’espiritualitat basada en la Terra (http://www.earthactivisttraining.org/).

Satarhawk també ha gravat cintes de cassette i CD: Wicca for Beginners (2002), Wiccan Rituals and Blessings (2003) i un paquet de quatre CD titulat Earth Magic (2006), tots ells produïts per Sounds True. De vegades canta i alguns dels seus cants i cançons han donat la volta al món en rituals; han estat inclosos en cançoners i llibres d’himnes, cantats per altres artistes i gravats per la comunitat musical de Reclaiming.

Starhawk viatja arreu del món ensenyant màgia, les eines de rituals i les habilitats de l’activisme. Viu una part del temps a San Francisco amb el seu company i altres amics, en un habitatge compartit; i una altra part del temps en una petita cabana en els boscos de la part occidental de Sonoma County, on practica permacultura en els seus horts i escriu. La seva web és: http://www.starhawk.org/

Les seves obres i films
The Spiral Dance: A Rebirth of the Ancient Religion of the Great Goddess. San Francisco, HarperSanFrancisco, 1979, 1989, and 1999 editions. German, Danish, Portuguese, Japanese, Italian, Spanish, and Greek editions.
Dreaming the Dark: Magic, Sex, and Politics. Boston, Beacon, 1982, 1988, 1997 editions. French and German editions.
Truth or Dare: Encounters with Power, Authority, and Mystery. San Francisco, HarperSanFrancisco, 1988. German edition.
The Fifth Sacred Thing. New York, Bantam, 1993. German, Italian, Polish, and Portuguese editions.
Walking to Mercury. New York, Bantam, 1997.
The Pagan Book of Living and Dying, cowritten with M. Macha NightMare and the Reclaiming Collective. San Francisco, HarperSanFrancisco, 1997.
Circle Round: Raising Children in the Goddess Tradition. Cowritten with Anne Hill and Diane Baker. Illustrated by Sara Ceres Boore. New York, Bantam, 1998.
The Twelve Wild Swans: A Journey to the Realm of Magic, Healing, and Action, cowritten with Hilary Valentine. San Francisco, HarperSanFrancisco, 2000. Dutch, Spanish, and German editions.
Webs of Power: Notes from the Global Uprising. Victoria, Canada; New Society Publishers, 2002. Essays translated into Burmese, French, and Italian.
The Earth Path: Grounding Your Spirit in the Rhythms of Nature. San Francisco, HarperSanFrancisco, 2004
Women and Spirituality – The Goddess Trilogy: Part One – Goddess Remembered, Part Two – The Burning Times, Part Three – Full Circle. Escrit i dirigit per Donna Read. Nacional Film Board of Canada, 2007
Signs out of Time. The Store of Archeologist Marija Gimbutas. Documental realitzat per Donna Read i Starhawk, Belili Porductions, 2004

Organització:

Alternativa Verda – ONG
www.verds-alternativaverda.org
avong@verds-alternativaverda.org

Collabora: Athanor

No hay comentarios: